Akupunktio

Nimityksen akupunktuuri (lat. acus = neula, punktura = pistää) on kiinalaiselle lääketieteelle antanut hollantilainen lääkäri, joka toi akupunktion Eurooppaan vuonna 1688. Neulojen pistäminen ihoon on vain pieni osa tästä rikkaasta ja seikkaperäisestä järjestelmästä, joka on ollut käytössä jo yli 4 000 vuoden ajan.

Akupunktio – ei pelkkää kivunlievitystä

Sekä länsimainen että kiinalainen akupunktiotutkimus on osoittanut, että akupunktiolla on paljon muitakin vaikutuksia kuin pelkkä kivunlievitys. Koulutetun henkilön suorittama akupunktiohoito on täysin turvallista, ja sen kliiniset käyttömahdollisuudet ovat laajat. Maailman Terveysjärjestö WHO on julkaissut listan elimistön sairaus- ja häiriötiloista, joita voidaan hoitaa akupunktiolla. Listassa on lueteltu yli neljäsataa akupunktion käyttökohdetta.

Akupunktiosta apua moniin vaivoihin

Kivunhoidon lisäksi akupunktiota voidaan soveltaa erityisesti neurologisiin ongelmiin sekä tuki -ja liikuntaelimistön ongelmiin aina kolmoishermosärystä niveltulehduksiin, reumaan sekä stressiin. Akupunktiolla on hoidettu myös monia hengityselinten sairauksia, allergioita, silmien ja suun sairauksia sekä ruuansulatuselinten sairauksia ja vaivoja. Myös gynekologiset vaivat (kuukautiskivut ja kuukautishäiriöt, vaihdevuosivaivat, hedelmättömyys) ja eturauhasvaivat reagoivat hyvin akupunktioon. Akupunktion avulla voidaan hoitaa lisäksi tunne-elämän häiriöitä ja käyttäytymisongelmia, kuten riippuvuutta nautintoaineista: alkoholista, huumeista ja tupakasta.

Kiinnostuitko akupunktiosta?

Osteopatti D.O. Janne Hovi tarjoaa akupunktiohoidot luotettavasti ja ammattitaidolla Tampereen keskustassa. Kysy lisää akupunktiosta tai varaa aika hoitoon!

Bookkaa aikasi tästä

Tutustu myös osteopatiaan